5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Walt Miguel

Nykyään Saksassa asuva, mutta Pohjanmaan “J-Town”:ista (Pietarsaari, ruots. Jakobstad) kotoisin oleva räppäävä rocktähti Walt Miguel saapuu Berliinistä Taalintehtaan Baltic Jazzeille yhdeksi illaksi. Hän tulee tarjoamaan tanssiin kirvoittavia rytmejä, ponnekasta bassoa sekä maailmanluokan räppiä neljällä eri kielellä Puiston konsertissa.

Vuonna 2016 julkistettiin Waltin itse tuottama esikoisalbumi, Mouth to Mic Ratio joka ylistää hip hop genreä. Levyllä hän todistaa pystyvänsä “flowaamaan” neljällä eri kielellä.Vaikka suomenruotsi on Waltin äidinkieli, Waltin mielestä se on kaikista vaikein kieli räpätä. Varsinkin sanojen painotusten kanssa täytyy tehdä töitä.

Walt oli saman tien myyty, kun hän kuuli räppäri Nas:in kappaleen "N.Y. State of Mind" mutta hip hop ei ole ainoa musiikkilaji, jota hän kuuntelee. Teini-iässä hän kuunteli glam rockia ja muusikkoisän latinokappaleet vaikuttivat Waltiin jo nuoresta pitäen. Hänen omaan soittolistaansa kuuluu niin soulia, jazzia, rockia, poppia, indietä, housea kuin paljon muutakin. Berliinistä hän pitää(kin) juuri sen takia että joka päivä voi löytää jonkin konsertin jota mennä kuuntelemaan, kaikkea jazzin ja black metallin väliltä. Waltin viimeisin single, Gringo, jossa on hitusen vaikutteita discomusiikista, julkistettiin viime syksynä.