5-7.7.2019
Festivalprogram

Walt Miguel

Walt Miguel är Österbottens rappande rockstjärna från “J-Town”, Jakobstad, som för tillfället bor i Tyskland. Under Baltic Jazz byter han ut Berlin mot Bruke för en kväll och bjuder oss på en blandning av dansanta rytmer, bitande bas och rap av världsklass på fyra olika språk under sin spelning i Parken!

År 2016 släppte Walt sitt egenhändigt producerade debutalbum Mouth To Mic Ratio som är en hyllning till hip hopen som genre. Han bevisar att han kan “flowa” på alla de språk han talar flytande och rappar på svenska, finska, engelska och spanska. Trots att finlandssvenskan är Walts modersmål tycker han att det är det svåraste språket att rappa på och man får jobba med betoningen.

Walt blev helt såld då han första gången hörde rapartisten Nas med låten “N.Y. State of Mind”, men hip hop är inte den enda musik han lyssnar på. I tonåren var det glam rock som gällde och musikerpappans latinamerikanska låtar har sedan tidig ålder haft ett inflytande på Walt. Hans personliga spellista innehåller allt från soul, jazz och rock till pop, indie, house m.m. och han gillar Berlin för att man varje dag kan hitta någon konsert att gå på – allt från jazz till black metal. Walts senaste singel “Gringo” med spår av disco släpptes i höstas.