5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Stephanie Trick & Paolo Alderighi (US)

Nelikätisen pianojazzin pioneerit - Stephanie Trick ja Paolo Alderighi – pitävät ensiesiintymisensä Suomessa Baltic Jazz-festivaaleilla. Duo on menestyksekkäästi sovittanut stride piano-, ragtime-, boogie woogie- ja swing-klassikoita sekä sävelmiä Great American Songbookista neljälle kädelle. Heidän tapansa yhdistää loistava tekniikka ja musikaalisuus huumorilla ja taiteilulla on ihastuttanut sekä yleisöä että kriitikoita USA:ssa, Euroopassa ja Japanissa.

Amerikkalainen jazzpianisti ja säveltäjä Dick Hyman kuvailee duoa seuraavanlaisesti: “I love to hear Stephanie and Paolo together. They are an inspiration. Such sympatico! Such back-and-forth! Individually they are marvelous musicians—we’ve known that, but together they play 4-handed stride as it’s never been done. Brava, bravo!”

Amerikasta kotoisin oleva Stephanie Trick on tämän päivän menestyksekkäimpiä stride-pianisteja, kun taas Paolo Alderighi on Italian tunnetuimpia jazzpianisteja. He tapasivat toisensa sveitsiläisellä pianofestivaalilla vuonna 2008 ja kolme vuotta myöhemmin he jo työstivät nelikätistä pianoprojektia klassisen jazzin saralla. Yhteistyö johti v. 2012 ensimmäiseen yhteiseen levytykseen “Two for One” jota seurasi kiertueita USA:ssa, Euroopassa ja Japanissa sekä neljä albumia. Avioliittokin ehdittiin solmia matkan varrella!

Yhdessä tämä pianisti-pari on esiintynyt lukemattomilla festivaaleilla ja jazzklubeilla. Vuonna 2014 he esittivät musiikkiaan Edinburgh Jazz & Blues Festivaalilla ja yleisön joukossa nähtiin Prinssi Charles ja Camilla Parker-Bowles. Sekä Trick että Alderighi ovat luoneet omat menestyksekkäät uransa  ja esiintyvät aika ajoin erikseen ja yhteistyössä muiden jazzmuusikoiden kanssa. Baltic Jazz-festivaalin aikana sinulla on mahdollisuus kuulla ja nähdä heitä sekä yhdessä että erikseen, tarjoamassa parastaan heidät tunnetuksi tehneiden tyylilajien kautta. Stephanie esiintyy kahdessa omassa konsertissa - lauantaina Bio Ponyssa ja sunnuntaina Söderlångvikissa. Paolo kuullaan Bjärkaksen jazzgolfkonsertissa lauantaina sekä sunnuntain All Stars-konsertissa Puistossa.

Amerikkalainen Stephanie aloitti klassisen pianonsoiton opintonsa 5-vuotiaana, mutta tutustuttuaan opettajansa johdolla jazzmusiikkiin hän totesi haluavansa keskittyä luomaan uraa klassisen jazzin ja striden parissa. 18-vuotiaana Stephanie julkaisi ensimmäisen levynsä “Piano Tricks” ja on siitä lähtien levyttänyt moneen otteeseen - sekä yksin että yhteistyössä muiden muusikoiden kanssa. Stephaniella ja Baltic Jazzilla on jotain yhteistä -  molemmat ovat syntyneet vuonna 1987!

Paolo Alderighi on alunperin kotoisin Milanosta ja kuuluu Italian jazzpianistien parhaimmistoon. Hän on kuitenkin asunut jo monta vuotta USA:ssa avioiduttuaan amerikkalaisen Stephanie Trickin kanssa. Alderighi on 16-vuotiaasta asti esiintynyt ja nauhoittanut musiikkia monen tunnetun jazzmuusikon kanssa. Howard Alden, John Allred, Dan Barrett, Dan Block, Evan Christopher, Scott Hamilton, Duke Heitger, Dick Hyman, Duffy Jackson, Jason Marsalis, Nicki Parrott, Ken Peplowski, Bucky Pizzarelli, Ed Polcer, Valery Ponomarev, Chuck Redd, Randy Reinhart, Scott Robinson, Randy Sandke, Warren Vaché, Bob Wilber ja Roy Williams ovat esimerkkejä yhteistyökumppaneista, täydellisen listan ollessa huomattavasti pidempi.