5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Reunion Big Band feat. SoulSisters

Swing-klassikoita pilke silmäkulmassa, kellohameiden kahinaa, korkojen kopinaa ja menneen ajan lumoa! Baltic Jazz -festivaalilla Reunion Big Band ja SoulSisters sukeltavat 40-luvun poreilevan pinnan alle, tarjoten korvia hivelevän kokonaisuuden, josta löytyy sekä tunnelmointia että sähäkkyyttä.

Entisten opiskelukavereiden perustama Reunion Big Bandin on swengannut Helsingissä vuodesta 2003. Orkesterissa musisoi nykyään 17 lahjakasta, ikähaitariltaan noin 25–55-vuotiasta soittajaa. Reunion Big Bandilla on vahvasti suomenruotsalaiset juuret ja toiminta on kaksikielistä. Tämä takaa kielikylvyn niin treeneissä kuin keikoillakin.

Vaikka RUBB taituroi monenlaista musiikkia, swing-musiikki on yhtyeen ydinaluetta ja erityisen lähellä bändiläisten sydämiä. Viime vuosina orkesteri onkin esiintynyt lukuisia kertoja swing-tanssilajien harrastajille, kuten esimerkiksi Helswingi-festivaalilla syksyllä 2018 yhdessä Antti Sarpilan kanssa.

Sielun musiikkia laulavat Anna Wiksten, Pi Kiviharju ja Heidi Kiviharju muodostivat SoulSistersin vuonna 2007. Ryhmän nimessä oleva soul ei rajoitu ainoastaan tiettyyn genreen vaan tarkoittaa kaikkea musiikkia, joka soittaa sielun kieliä. Vahva lauluharmonia, karisma ja naisenergia kruunaavat kokonaisuuden.

Reunion Big Bandin kapellimestarina toimii muusikko Martti Vesala. Hän edustaa suomalaisen jazzin nuorempaa sukupolvea. Vesala tunnetaan paitsi lahjakkaana trumpetistina myös taitavana säveltäjänä, sovittajana sekä kapellimestarina. Vesala johtaa tällä hetkellä yhtyeitään Martti Vesala Soundpost Quintet sekä Maratone Quintet. Hän esiintyy myös säännöllisesti monien huippu yhtyeiden ja -muusikoiden kanssa, kuten UMO Jazz Orchestra, Njet Njet 9 sekä Sibelius-Akatemian Alumni Big Band.