5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Pepe Willberg

Pepe Willbergin musiikillinen ura on ollut huikea. Menestys alkoi jo 1960 –luvulla ja on jatkunut yhtäjaksoisesti yli 50 vuotta. Hän aloitti muusikonuransa 1960-luvun alussa Islanders-yhtyeen komppikitaristina. Tämän jälkeen hän toimi muun muassa Jormas- ja Pepe & Paradise -yhtyeiden solistina. Jormasin suuria hittejä olivat "Saat miehen kyyneliin", "Taivas vain tietää" ja "Rööperiin". Tunnetuimpia levytyksiä Pepe & Paradise-ajalta olivat muun muuassa “Elämältä kaiken sain”, “Sinä ja minä” sekä “Aamu”. Bändien kanssa tehtiin kiertueita 60-70-luvuilla myös Skandinaviassa ja Saksassa.

Oman soolouransa lisäksi Pepe on ollut mukana myös muissa kokoonpanoissa ja hän on esittänyt rockia, poppia, iskelmää ja monia muita tyylilajeja. Pepe on uransa aikana säveltänyt musiikkia itselleen ja muille artisteille sekä menestynyt hyvin monenlaisissa sävellyskilpailuissa vuosien varrella. Pepe on saanut urallaan useita tunnustuspalkintoa ja Emma –gaalassa 2015 hän voitti kolme pystiä: Vuoden miessolisti, Vuoden rockalbumi ja Kriitikoiden valinta. Kansainvälistäkin tunnustusta tuli, kun tunnettu brittiläinen musiikkilehti MOJO valitsi Pepe & Saimaa- albumin vuoden levyksi 2014.

Pepe vietti vuonna 2016 50-vuotis taiteilijavuottaan ja 70 v- syntymäpäiviään. Viime syksynä Pepe nähtiin Vain Elämää-ohjelmassa ja hänen jaksonsa oli kauden katsotuin.

Baltic Jazz-festivaalilla vietämme Nat King Colen 100-vuotisjuhlaa Pepen ja Marian Petrescu Trion kanssa. Lue lisää Marian Petrescu Triosta tässä