5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Mikael Konttinen

Tukholmassa syntynyt ja Pylkönmäellä varttunut Mikael Konttinen loi suhteen musiikkiin jo lapsena. Mikaelin musikaalisuus on "sukuvika", sillä jo hänen isoisänsä isä, kuten pappansakin olivat koko lähiseudun tuntemia pelimanneja ja hänen isänsä toimi tanssimuusikkona.
 Mikael on soittanut pianoa ja laulanut koko ikänsä. Varusmiespalveluksen hän suoritti Lahden Varusmiessoittokunnassa toimien konserttisoittokunnan solistina.

Konttinen nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun yli kaksi miljoonaa tv-katsojaa näki hänet esiintymässä vuoden 2006 Itsenäisyyspäivän Linnan juhlissa Kaartin Soittokunnan solistina. Hän sai levytyssopimuksen ja on julkaissut kolme albumia, Tuntematon tie (2008), Ota kiinni (2010) ja Hurmaavia aamuja (2016). Mikael on myös kiinnostunut säveltämisestä ja viimeisimmällä albumillaan onkin suurin osa kappaleista hänen omia sävellyksiään.

Mikael on esiintynyt monissa tv-ohjelmissa (Mikaelin Naiset, Miss Suomi, Tartu mikkiin, Kesäillan valssi, Obladii, Uutisvuoto, Kymppitonni yms.) tanssilavoilla, hääjuhlissa, laivoilla, musikaaleissa, erilaisissa konserteissa ja yritysjuhlissa. Mikael on kysytty solistivieras ja hän on tehnyt yhteistyötä mm. Turun Filharmonisen Orkesterin, Joensuun RytmiHäiriköiden, Imatra Big Bandin, Helsingin Kaupunginorkesterin, sekä lukuisten eri kokoonpanojen ja armeijan soittokuntien kanssa.

Mikael antaa Sinatran “Come Fly with Me”-kappaleelle uuden merkityksen - Mikael valmistui tammikuussa 2011 Suomen Ilmailuopistosta ammattilentäjäksi. Hän työskentelee tällä hetkellä perämiehenä Finnairilla ja soittaa pasuunaa Finnair Pilots Big Bandissa.