5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Mette Juul (DK) feat. Heine Hansen

Mette Juul on Tanskan ylistetyimpiä jazzlaulajia. Hänen lumoava äänensä ja sävellystyönsä on löytänyt tiensä sekä yleisön - että kriitikoiden sydämiin kansainvälisellä tasolla. Häntä verrataan usein Monica Zetterlundiin - hänen lauluäänessään voi erottaa jälkiä Zetterlundista ja hänen esiintymisessään on samaa aitoutta ja läsnäoloa. London Jazz News kuvailee Metteä “taiteilijaksi, joka hiipii hiljaa ja varovasti mieleen sanoituksillaan ja melodioillaan. Ei aikaakaan kun yhtäkkiä huomaa olevansa rakastunut hänen ääneensä”. Jazzrytmit-julkaisunkin mukaan hänen äänensä “kaivautuu syvälle ja hiipii hiljalleen mielen syövereihin”. Metteä kuvaillaan myös yhdeksi harvoista laulusolisteista joka saa laulun kuulostamaan hyvin helpolta.

Metten voitettua “International Jazz Artist Competition”-kilpailun Tallinnassa vuonna 2007, hän on jatkuvasti  tehnyt kansainvälisiä kiertueita. Suomella on erityinen paikka Metten sydämessä, koska juuri täällä hän koki yhden ensimmäisistä ulkomaan esiintymisistään. Hän on moneen otteeseen esiintynyt Turku Jazz-, Pori Jazz- sekä Kaamosjazz-festivaaleilla. Ensilevytys “Coming In From The Dark” julkaistiin vuonna 2010. Tämän jälkeen hän on julkaissut kaksi  hyvän vastaanoton saanutta levyä, joissa hän tekee yhteistyötä mm. trumpetisti Ambrose Akinmusiren kanssa.

Metten neljännen levyn nauhoitukset ovat hiljattain päättyneet ja albumi “Northern Woods” julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Hän on hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja syvästi kiitollinen mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä basisti Lars Danielssonin, kitaristien Ulf Wakeniuksen ja Mike Morenon sekä suosikkipianistinsa Heine Hansenin kanssa. Tämä tanskalainen pianisti onkin matkannut Metten kanssa Baltic Jazzeihin. Heine Hansen on kysytty komppi- ja studiomuusikko joka on tehnyt yhteistyötä Tanskan parhaimpien muusikoiden ja kansainvälisten vieraiden kanssa. Vuonna 2017 hän vastaanotti Ben Webster-palkinnon Tanskassa.

Mette on odotuksia täynnä palatessaan suomalaisyleisön eteen uudella musiikillaan. Konsertissaan hän esittää lauluja sekä uudelta että aikaisemmilta levyiltään, mutta myös uusia sovituksia jazz standardeista kuten Get out of town, Comes love, Some other Time ja Kenny Wheelers For Jan. Lisäksi ohjelmasta löytyy brasilialaista musiikkia. Mette esiintyy myös sunnuntaina Baltic Jazz 2019 All Stars-kokoonpanossa.