5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Marian Petrescu Trio

Basisti Pekka Sarmanto ja rumpali Heikki Sandrén säestävät Grammy-palkittua Marian Petrescua Baltic Jazz 2019 festivaaleilla. Petrescun taiturimainen tekniikka ja soittotapa on saanut kiitosta konserteissa ympäri maailmaa ja häntä on verrattu Oscar Petersoniin ja Art Tatumiin. Romaniassa syntynyt pianisti debytoi Pori Jazzeissa 15-vuotiaana, ja niin alkoi hänen kansainvälinen uransa. Petrescu on musisoinut monen tähden kanssa, kuten Arturo Sandoval, Toots Thielemans, Al Jarreau, Didier Lockwood, Jon Larsen, Richie Beirach, Tony Williams, Ulf Wakenius, Ray Charles Band, Lars Danielsson, Ron McClure, Riccardo Del Fra, James Morrison ym. Suureksi iloksemme Marian Petrescu kuuluu festivaalimme vakiovieraisiin!

Pekka “Pekkis” Sarmanto kuuluu ehdottomasti maamme jazzhistorian kannalta tärkeimpiin bassotaiteilijoihin. Suomessa hänet on valittu kaikissa äänestyksissä parhaaksi jazzbasistiksi 28 vuotta peräkkäin ja harva basisti voi sanoa tuuranneensa Charles Mingusta Belgradissa tai jammailleensa Gil Evansin, Dizzy Gillespien ja Sonny Rollinsin kanssa. Sarmanto on myös vuonna 1975 perustetun UMO Jazz Orchestran perustajajäseniä ja hänen uransa on vuosien varrella vienyt hänet kansainvälisille eturivin jazz-estraadeille Lontoota, Pariisia ja Montrealia myöten. Sarmanto jäi eläkkeelle UMOsta vuonna 2007, mutta esiintyy edelleen aktiivisesti eri kokoonpanoissa mm. oman trionsa kanssa. Sarmanto soittaa myös Pekka Toivanen Ensemblessa perjantain kirkkokonsertissa.

Heikki Sandrén soitti aluksi pianoa ja klarinettia mutta päätyi lopulta rumpaliksi. Sandrén liittyi Agents-yhtyeeseen vuonna 1992 ja toimi heidän rumpalinaan yli 20 vuoden ajan. Vuoden 2015 alusta hän on soittanut Varjokuva-orkesterissa. Sandrén tunnetaan myös etevänä jazz-rumpalina ja hän on on aikanaan keikkaillut muun muassa Severi Pyysalon ja Pekka Toivasen kanssa ja on nyttemmin tullut tutuksi pianisti Marian Petrescun trion rumpalina.