3.-5.7.2020
Baltic Jazz 2019

Baltic Jazz festivaalista

Festivaalin historiasta

Vuonna 2019 festivaali järjestetään jo 32. kertaa!

Festivaalin perustivat taalintehtaalaiset Magi ja Kaj Kulla vuonna 1987. Vuosien saatossa kasvanut Baltic Jazz on onnistunut yhä säilyttämään alkuperäisen lämminhenkisyytensä ja ylistetyn tunnelmansa.

Baltic Jazzissa on sanalla sanoen magiaa!

Klassinen, iloinen jazz on alusta asti ollut festivaalin selkäranka. Baltic Jazz tarjoaa tasapainoisen sekoituksen klassista jazzia, bluesia sekä rockia.

Toiminta

Baltic Jazzin toiminta perustuu vapaaehtoistyölle. Festivaalin järjestää Intresseförening för Jazzmusik i Dalsbruk r.f., jonka ydinjoukon muodostavat taiteellinen johtaja, toiminnanjohtaja ja noin 10 ryhmänjohtajaa. Yhdistyksellä on aktiivinen hallitus joka aloitti tämän kesän suunnittelemisen heti edelliskesän festivaalin jälkeen. Ennen festivaalia ja sen aikana noin 150 vapaaehtoista tekee työtään järjestäen mm. katsomoon penkkejä, hoitaen vaativaa kansliatyötä, myyden pääsylippuja, opastaen muusikoita tai kuljettamalla heitä ja toimimalla järjestysmiehinä. Suurin osa vapaaehtoistyöstä tulee omalta paikkakunnalta, mutta innokkaita jazzin ystäviä löytyy Baltic Jazz –perheeseen myös muualta Suomesta ja ulkomailta. Koko festivaalin tekniseen ja taiteelliseen työhön luotamme kuitenkin täysin kivenkoviin ammattilaisiin.

Baltic Jazz pitää periaatteenaan ”pidä rahat saarella”. Tämän vuoksi yhteistyökumppanimme löytyvät mahdollisimman pitkälle Kemiönsaarelta. Yhteistyö kunnan, yrittäjien ja kolmannen sektorin kanssa on toiminut erinomaisesti jo vuosien ajan.

Muut palvelut

Taalintehdas tarjoaa yleisölle monipuolista palvelua: kaupat, ruoka- ja juomatarjoilut, pankkiautomaatin, Jazzkadun markkinat, WC:t. Erityisesti Ruukinmuseo on vierailun arvoinen. Festivaalialueella sijaitsevasta Baltic Jazzin infokioskista saa yllättävän paljon vastauksia monipuolisiin kysymyksiin. Pääsylippuja ostetaan ainoastaan konsertteihin, varsinaiselle festivaalialueelle pääsee tunnelmasta nauttimaan aivan maksutta!

Alueella päivystää Punaisen Ristin ensiapuhenkilökunta, joka pääsee tarvittaessa paikalle muutamassa minuutissa.

Suurin osa hotelleista ja täysihoitoloista täyttyy äärimmilleen festivaalin aikana, mutta yleisökyselyssä v. 2007 sai kivenheiton päässä oleva tilapäinen campingalue suurta kiitosta.