5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Jatkot - Keep on rocking

Trio Amarula

Sunnuntai-ilta Verstaalla alkaa Trio Amarulan seurassa ja luvassa on sekä vanhoja klassikoita että uusia hittejä. Akustinen trio koostuu kolmesta musiikkialan toimijasta, jotka ovat tehneet yhteistyötä kulttuurin parissa useassa eri yhteydessä - teatterista rockbändiin. Jos Amarula-likööri on tuttu, tiedät varmasti minkä eläimen löydät etiketistä. Tästä voit päätellä mistä rockbändistä on kyse - bändi, joka on täyttänyt saaren nuorisotalot äärimmilleen viimeisten vuosien aikana! Dennis Nordell ja Sara Nyqvist esiintyvät laulaen ja kitaraa soittaen ja perulaista cajón-lyömäsoitinta takoo Thomas Lundell.  

AiristoCats Blues Band

AiristoCats on tavallisesti kuudesta hengestä koostuva dixie/swing-yhtye (cl/sax, trb + komppi) joka on esiintynyt vuosien varrella moneenkin otteeseen Baltic Jazzeilla - viimeksi vuonna 2017. Tällä kertaa keikkaohjelmassa on kuitenkin kaikkea muuta kuin jazzia, ja bändi on kasvaessaan ottanut käyttöönsä nimen AiristoCats Blues Band. Biisilista koostuu musiikista jota soitti The Blues Brothers, joten luvassa on Rhythm & Bluesia ja soulia niin paljon kuin sielu sietää!

Monesti keikoilla, esim. häissä tai firmajuhlissa, kaivataan viimeiseen settiin vauhdikkaampaa menoa ja silloin soul, blues ja vanha kunnon rock'n'roll on tullut tarpeeseen. Bändistä löytyy useampikin Blues Brothers-fani joka on soittanut elokuvien biisejä mitä erilaisimmissa tilanteissa. Lopulta saatiin aikaiseksi sovituksia tälle kokoonpanolle, joka on hyvin lähellä elokuvissa soittavaa esikuvaansa. “Elokuvien musiikkihan on aivan fantastinen, ja sitä on aina yhtä hauskaa esittää livenä!”, toteaa Tomas “Skitta” Lindroos.

Apollo Orchestra

Apollo Orchestra on energinen, monipuolinen ja railakas bilebändi, joka saa kankeimmatkin vieraat tanssilattialle! Bändin muhkea ohjelmisto kattaa yli 400 kappaletta radiohiteistä valsseihin, ja Jatkoilla saamme tietysti kuunnella parhaat rock- ja bilebiisit!

Sunnuntaina jazzkadulla soittavan Trio 1081-jäsenten lisäksi bändiin kuuluvat myös kitaristi Tomi West sekä laulaja Tika Sévon-Liljegren. Tomi on lahjakas Pop & Jazz Konservatoriosta valmistunut kitaristi, jonka loistavat soundit ja heleät soolot eivät jätä ketään kylmäksi. Hän toimii myös mm. teatterimuusikkona ja soittaa useassa muussa kokoonpanossa.

Saara Aallon tiimissä kilpaillut Tika voitti Suomen X Factor –laulukilpailun vuonna 2018. Hänen vahva ja laaja äänialansa sopii niin Aretha Franklinin klassikoihin kuin AC/DC:n kovimpiin biiseihin . Tikan ensimmäinen single ”Live and You Learn” julkaistiin tänä vuonna maaliskuussa. Tikan X-Factorin jälkeistä elämää seurattiin syksyllä Ylen lähettämässä lyhytdokumenttisarjassa, ja vuonna 2014 hän osallistui Ruotsin Kadonneen jäljillä-ohjelmaan, jonka kautta hän löysi biologisen veljensä Nepalista.

Bändiin kuuluu tavallisesti myös laulaja Annette “Clarissa” Lundell, joka on tämän keikan aikana koreografin töissä Australiassa.

Chapter 11

Chapter 11 on yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista bilebändeistä. Upea laulu yhdistettynä virtuoosimaiseen soittoon on Chapterin tavaramerkki, jota kuullaan niin yksityisbileissä kuin julkisilla keikoilla. Rytmikäs rock ja menevä bilemusiikki energisesti soitettuna on osoittautunut toimivaksi yhdistelmäksi ja letkeä meininki sekä hyvät kappaleet takaavat mahtavan tunnelman!

Bilebändi Chapter 11:n kantavat voimat, basisti Kim ja rumpali Eki kuulivat musiikillisen kutsuhuudon aikana, jolloin perinteinen rock joutui ravisuttavien muutosten kohteeksi. Oli syntynyt uusi, nuorekasta kapinaa ilmentävä tyyli, jota alettiin kutsua rock ‘n’ rolliksi. Nuoret helsinkiläismiehet seurasivat etäältä vallankumousta, jota johtivat The Beatles ja Rolling Stones, ja jonka airueiksi ryhtyivät myös The Who, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Black Sabbath, David Bowie, Deep Purple, Queen, ZZ Top ja muut ikoniset rockin sanansaattajat.

Innoittuneet muusikonalut imivät itseensä vaikutteita levyiltä ja radiosta ja kiersivät pääkaupunkiseudun treenikämppiä ja keikkapaikkoja, jammailivat, kuuntelivat ja soittivat keikkoja lukemattomissa eri kokoonpanoissa, kuten The Bullfrog ja The Groovy.

Vähitellen opiskelut ja työelämä veivät kuitenkin huomion pois musiikista, kunnes vihdoin vuonna 1998 polte kasvoi jälleen niin pakottavaksi, että jamit treenikämpällä alkoivat muodostua enemmän tavaksi kuin poikkeukseksi. The Groovyn jäänteistä muodostetulle uudelle kokoonpanolle päätettiin antaa jokseenkin irvileukaisesti nimi Chapter 11. Bändi jatkoi harrastus- ja jammailupohjalta, tehden erinäisiä omakustannelevyjä.

Vuosi 2009 merkitsi yhtyeen kokoonpanon perusteellista uusimista. Uusien soittajien  ja uuden asenteen myötä Chapter 11 päätyi nopeasti keikoille. Pitkien treenikämpällä vietettyjen iltojen tuloksena bändin käsissä oli nippu klassisia cover-rock -kappaleita, joiden toteutukset poikkesivat kuitenkin täysin alkuperäisversioista. Vuonna 2010 näistä parhaat äänitettiin ja syntyi levy ”Reinventing”.