5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Jazzkadun ilmaiskonsertit

Opening Parade - Maarian VPK:n soittokunta

5.7. klo 13.00-14.00

Festivaalin aloittaminen ilman Maarian VPK:n soittokunnan iloisia musikantteja olisi mahdotonta. Koe aito mardi gras-tunnelma kun orkesteri avaa monivuotisen perinteen mukaan festivaalin iloisella ja svengaavalla musiikillaan jazzkadulla!

Ohrwurm: Sånger om naturen – Ympäristölauluja – Earth Songs

5.7. klo 15.00-15.45

Duo Ohrwurm tutkii, miten musiikin keinoin voidaan kuvata ja muokata ihmisen suhdetta luontoon. Ohrwurm kierrättää suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä kappaleita, sovittaen niitä kunnioituksella ja rakkaudella. Musiikillisesti Ohrwurm liikkuu rytmimusiikin monimuotoisessa maailmassa. Bernt Nordman on ympäristöjärjestö Natur och Miljön toiminnanjohtaja. Emilie Adolfsson on toiminut barbershopkuoro Lady Shaven taiteellisena johtajana ja on Viskeppet-yhtyeen jäsen.

Open Stage

5.7. klo 16.00-18.00

Esiintyminen Baltic Jazz-festivaalilla on monen muusikon toivomuslistalla. Saamme vuosittain paljon kyselyjä muusikoilta, jotka haluaisivat soittaa festivaalilla - vaikkapa ihan kadun kulmassa, jos muita paikkoja ei saa. Esiintymisvuorot tämän vuoden Open Stage-tilaisuudelle täytettiin jo maaliskuun alussa ja perjantai-iltapäivällä, jazzkadun lavalla, nähdään kolme eri yhtyettä.

Yleisö tulee hurmaantumaan Hermanos Hurmios triosta, jossa vierailevana laulajana kuullaan Anita K. Espanjan Aurinkorannikolta saapuva, mutta Suomesta lähtöisin oleva yhtye soittaa sekä jazzia että poppia latinolaisella sykkeellä. New Orleans-tyylistä brassmusiikkia on luvassa Turun VPK:n puhallinorkesterin vaskikvintetin, Turku Firehouse Brass Bandin, seurassa. Bluesyhtye Seglar Jerrys Ångerin kanssa saamme nauttia aidosta suomalaisesta westcoastbluesistä ruotsiksi. Omia kappaleitaan esittävään yhtyeeseen kuuluvat solisti ja näyttelijä Jerry Wahlforss, kitaristi Pekka Munsterhjelm, basisti Johan Järf ja rumpali Tapo Leppänen.​

Evening Blues - SunCity Bluesbreakers

5.7. klo 20.30-21.15

Bluesdiggarit - huomio! Perjantai-iltana jazzkadulla teillä on mahdollisuus kuulla maailman tunnetuimpien bluesmuusikoiden biisejä kun SunCity Bluesbreakers palaa Baltic Jazz-festivaalille!

Bändin jäsenet tulevat Turusta ja Naantalista ja ovat keikkailleet mm. Naantali Guitar Festivaalilla, Kirkkopuisto Soi-tapahtumassa, Saaristobaarissa Turussa ja Solliden Camping-leirintäalueella Paraisilla. Huhtikuussa he esiintyivät Bluessnake-yhtyeen kanssa Naantalin Blues Fest-tapahtumassa. Baltic Jazz-keikan jälkeisellä viikolla heidät voi kuulla jälleen Paraisilla ja Naantalilla.

Bändi esittää bluesia 50- ja 60-luvulta ja biisilistalta löytyy mm. Elmore Jamesin, John Mayallin ja Fabulous Thunderbirdsin musiikkia. Lisäksi kuullaan bändin laulajan Harri Laakson omaa tuotantoa. Tulevat keikat löytyvät sivulta facebook.com/suncityblues.

Street Jazz - Archipelago Big & Small Band

6.7. klo 18.00-19.30

Archipelago Big Band koostuu innokkaista musiikin harrastajista Turunmaan saaristosta. Jäsenet tulevat Paraisilta, Korppoosta, Kaarinasta, Turusta ja Kemiönsaarelta. ABB on toiminut vuodesta 2016 ja on osa BlåsÅboland-yhdistyksen toimintaa. Yhdistys pyrkii aktivoimaan puhaltajia koko saaristoalueelta ja ylläpitää mm. puhallinkerhoja kouluissa. Yhdistys osallistuu myös Baltic Jazz Kids-ohjelmaan jossa kouluikäiset lapset saavat kokeilla eri soittimia. Bigbandin ohjelmisto koostuu sekä klassisesta bigbandmusiikista (mm. Duke Ellingtonilta ja Woody Hermanilta) että kotimaisista, nykyaikaisista bigband-sävellyksistä.

Archipelago Big Bandista syntyi idea pienemmästä kokoonpanosta. Archipelago Small Band on sekstetti joka toimii workshopbändinä. ASB soittaa pääasiassa jazz-standardeja, mutta myös muutamia omia sävellyksiään. Mikael Långbacka toimii molempien yhtyeiden johtajana.

Street Jazz - 1081

7.7. klo 15.15-16.00

1081 on jazztrio, joka luo odottavan tunnelman. Perinteisiä jazz klassikoita, elokuvamusiikkia sekä uusia helmiä soittava kokoonpano koostuu kolmesta nuoresta miehestä, joita yhdistää mm. opiskelu Pop & Jazz Konservatoriossa sekä yhteinen yritys F&G Music. Oscar Gräsbeck toimii trion laulajana ja pianistina, mutta on opiskellut myös haitaria, laulunkirjoitusta ja musiikkiteatteria. Oscar Fagerudd on trion basisti, joka myös säveltää ja sovittaa musiikkia mm. teattereihin. Rumpali Robin Gustafsson on soittanut useassa eri kokoonpanossa ja toiminut myös rumpalina eri kesäteattereissa.  1081 soittaa ilmaiskonsertin sunnuntaina 7.7. klo 15.15-16.00 ja on kuunneltavissa myös vähän erilaisessa kokoonpanossa ja tunnelmassa osana Apollo Orchestra-bändiä sunnuntai-iltana Verstaalla!