3.-5.7.2020
Baltic Jazz 2019

Festivaali-info

Baltic Jazz-festivaali on järjestetty vuodesta 1987 Kemiönsaaren Taalintehtaalla. 32. festivaali järjestetään tänä vuonna 5.-7.7. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa 23 ohjelmanumeroa, joista 8 ilmaisia. Katso koko ohjelma

Festivaalin järjestäjänä toimii Kannatusyhdistys Jazzmusik i Dalsbruk ry.

Antti Sarpila on toiminut festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2002.

Saapuminen

Jos saavut Taalintehtaalle autolla, ajomatka Helsingistä kestää noin 2,5 tuntia ja Turusta noin 1 tunti ja 10 minuuttia. Käytettävissäsi on useita parkkipaikkoja, katso festivaalikartta.

Venepaikkoja löytyy Taalintehtaan vierassatamasta (N 60° 01,2’ E 22°30,6’) jazzkadun vieressä. Satamamaksu on 27-37 € / vuorokausi. Festivaaliviikonlopulle emme ota vastaan ennakkovarauksia mutta takaamme paikan kaikille. Lisätietoja vierassatamasta.

Bussilla pääset helposti Taalintehtaalle ja festivaalialueelle useilta paikkakunnilta. Festivaalibussit liikennöivät Kemiön, Kasnäsin ja Taalintehtaan välillä viikonlopun aikana. Bussiaikataulut löytyvät tästä.

Lähin juna-asema on Salossa. Liikutko mieluiten polkupyörällä? Ihana Rannikkoreitti kulkee myös Taalintehtaan kautta.

Lipunmyynti

Osta lippusi ennakkoon Ticketmasterin tai Luckan-Kemiön kautta (auki arkisin klo 12-17). Baltic Jazz ei tee yhteistyötä esim. Viagogon kanssa. Baltic Jazz ei vastaa muiden kuin virallisten kanavien kautta hankituista lipuista, eikä niistä koituvista ylimääräisistä kustannuksista. Festivaalin aikana voit ostaa lippuja lipunmyyntipisteestämme (Bio Pony, auki 3.7. lähtien) tai ovelta (lipunmyynti alkaa 30 minuuttia ennen konserttia, 60 minuuttia ennen konsertti nro 7). Lue lisää lipunmyynnistä tässä

Lapset

Lapset ovat myös tervetulleita Baltic Jazz-festivaalille! Lapsille järjestetään omat minifestarit "Baltic Jazz Kids" lauantaina 6.7. klo 09.30-13.00 Verstaalla. 

09.30-10.30 Folkhälsan i Dalsbruk järjestää viidakkojuhlat
10.30-11.15 Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu 
11.15-12.00 Lounastauko (mahdollisuus syödä Verstaan ravintolassa)
12.00-13.00 Soittimet tutuiksi (Verstas, 7 v. alken)
tai Tanssiva ja soiva satutunti (Antikvariaatti Kojan)

Liput: 15 € (alle 2-vuotiaat lapset ilmaiseksi).

Muut konsertit: alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi vanhemman seurassa (Huom! Ei koske Jatkot-konserttia nro 14, K-18).

Festivaalialue

Festivaalialue sijaitsee keskellä Taalintehdasta, josta löytyvät Jazzkatu, Puisto, Bio Pony, Strandhotellet, Taalintehtaan kirjasto ja Verstas. Taalintehtaan kirkko sijaitsee lyhyen kävelymatkan päästä. Päästäksesi Kasnäs Paviljongille, Café Vivanille ja Bjärkas Golfille tarvitset kulkuneuvon. 

Katso festivaalikartta.

Konsertipaikat ovat huolellisesti valittu tuomaan esiin Taalintehtaan kaunista ja historiallista miljöötä. Puistossa ja Jazzkadulla on ulkolavoja. Kasnäsin katsomo on katettu ulkotila.

HUOM! Puisto on anniskelualue joten valitettavasti omia alkoholipitoisia juomia ei saa nauttia paikalla.

Ensiapu

Ensiapuryhmä päivystää festivaalilla koko viikonlopun. Ensiapupiste löytyy Taalintehtaan- ja Tallimäentien risteyksessä (Puiston ja Jazzkadun välissä). 

Hätätilanteessa, soita 112. 

Matkailuneuvonta

Matkailuneuvonta löytyy Taalintehtaan vierassatamasta.

Puh: 02 42 60170
S-posti: tourism(at)visitkimitoon.fi
www.visitkimitoon.fi

Festivaalin oma infopiste sijaitsee jazzkadulla Bio Ponyn vieressä. 

Löydä Taalintehtaan palvelut vaivattomasti: www.dalsbruk.fi

Esteettömyys

Melkein kaikkiin konserttipaikkoihin pääsee esteettömästi. 

Taalintehtaan kirkon edessä ei löydy ramppia, joten esim. pyörätuoli on kannettava portaita ylös tai alas.

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät mukaan ilmaiseksi kaikkiin konsertteihin.

Vapaaehtoiset

Festivaalia ei pystyttäisi järjestämään ilman festivaaliperhettämme. Festivaalilla työskentelee noin 120 vapaaehtoista avustajaa seuraavilla osa-alueilla: Artistioppaat, Artistiruokailu, Artistimajoitukset, Lipunmyynti, Baltic Jazz-tuotteet, Informaatio, Jazzkatu, Jazzgolf, Jazztoimisto, Juontajat, Järjestys ja turvallisuus, Sosiaaliset mediat, Tukitoiminnot/yhteiskunta, Kuljetukset. 

Vapaaehtoiset avustajat tunnistaa mustista Staff-paidoista. Haluaisitko sinäkin osallistua festivaalityöhön? Ota yhteyttä niin kerromme lisää (baltic.jazz(at)kimitoon.fi)!