5-7.7.2019
Festivalprogram

Baltic Jazz Kids

6.7 kl. 09.30-13.00

Hej alla barn, nu blir det barnprogram - i större utsträckning än tidigare! Det blir en liten festival inom festivalen, med olika programpunkter under hela förmiddagen. Vi kör igång med Preparty redan kl. 09.30 och fortsätter ända fram till kl. 13.00 - du väljer själv om du är med på hela programmet eller bara deltar i någon av delarna.

Preparty - Folkhälsan i Dalsbruk

kl. 09.30-10.30

Välkommen på djungelparty, där du bl.a. får mingla med Arne Alligator, dricka djungelglada drycker, pyssla, och kanske ett lejon gör en ansiktsmålning på dig. Dessutom har du chansen att vinna Arnes kusin från Dalsbruk i lotteriet! Missa inte denna roliga förfest!

Djungelpartyt ordnas i samarbete med Folkhälsan i Dalsbruk

Arne Alligator & Djungeltrumman

kl. 10.30-11.15

Arne Alligator går snart igen på våra gator då han återvänder till Dalsbruk! Med över 40 miljoner visningar på Youtube har trion blivit känd i hela Norden och på publikens begäran uppträder Arne igen på Baltic Jazz tillsammans med med de två safariklädda herrarna Tomas Nyberg och Macke Granberg.

På scenen gör Arne Alligator & Djungeltrumman en intensiv och humoristisk show där Tomas sjunger, Macke rockar på gitarren och Arne Alligator hittar på hyss och spelar på sina röda kongas. Ibland spökar det på scenen. Ibland ryker det ur skorstenen så att man måste ringa Torsten med Borsten. Ibland pratar de bara strunt. På konserterna får man alltid sjunga med, klappa och dansa.

OBS! Om du vill träffa och krama om Arne har du din chans innan föreställningen under Preparty. Föreställningen är tvåspråkig.

Prova på instrument

kl. 12.00-13.00

Efter Arnes show och en liten lunchpaus har du som är 7 år eller äldre möjligheten att bekanta dig med och testa olika instrument! Representanter från Musikinstitutet Arkipelag och föreningen BlåsÅboland rf finns på plats för att berätta, hjälpa och visa hur man t.ex. får klang ur klarinetten eller ton ur trumpeten. Kanske det visar sig att trombonen är just din grej? Kom med och upptäck musikens verktyg!

 

Dansande och klingande sagostund

kl. 12.00-13.00, Antikvariat Kojan

Marianne & Melissa Petters

Under äppelträden i Kojans trädgård vaknar sagorna till liv med hjälp av musik och dans under Baltic Jazz! Mor och dotter, Marianne och Melissa Petters, skapar en klingande och dansande sagostund under festivalen där vi bekantar oss med flera olika sagor på svenska och finska. Du får också själv delta i sagorna genom dans och musik!

Marianne är en danskonstnär och -lärare från Kimitoön, dottern Melissa är flöjtist och klasslärare. Barnkultur och konstpedagogik ligger dem båda nära om hjärtat. Kojan är den lilla gula stugan som finns vid jazzgatan bredvid Bio Pony. I stugan finns ett antikvariat fyllt med spännande böcker och berättelser.

Sagostunden lämpar sig bäst för barn under 7 år.