5.-7.7.2019
Festivaaliohjelma

Antti Sarpila Swing Band

Antti Sarpila ei esittelyjä kaipaa. Hän on epäilemättä yksi Suomen tunnetuimpia jazzmuusikoita ja on toiminut Baltic Jazzin taiteellisena johtajana vuodesta 2002. Sarpila pyrkii musiikissaan yhdistämään alkuvaiheiden jazzmestareilta, Louis Armstrongista Charlie Parkeriin, saamansa vaikutteet omaan persoonalliseen tyyliinsä, jota hän kutsuu nimellä “Classic Jazz”. Tyyli toimiikin festivaalin johtotähtenä.

Klarinetisti/saksofonisti oli 1980-luvulla legendaarisen muusikon Bob Wilberin oppilaana USA:ssa ja yhteistyö jatkuu edelleen. Urallaan hän on esiintynyt kaksi kertaa New Yorkin Carnegie Hallissa sekä esiintynyt että levyttänyt ympäri maailmaa.

Yhdysvalloista oppinsa ammentanut  ja m.m. New Yorkissa asunut Wade Mikkola on tehnyt monet uransa tärkeimmistä levytyksistä ja esiintymisistä Atlantin tuolla puolen. Suomeen palattuaan hän on esiintynyt äärimmäisen ahkerasti oman kvintettinsä kanssa sekä useiden eturivin jazzmuusikoiden vieraana. Ensimmäinen Suomessa tehty levy oli kotimaisia iskelmäklassikoita jazzversioina tarjonnut, kvintetti kokoonpanon kanssa tehty Muistatko... Remember (1999). Mikkola on toiminut myös tuntiopettajana sekä Pop & Jazz Konservatoriossa että Sibelius-Akatemiassa, missä hän opettaa edelleen.

Lontoosta kotoisin oleva Keith Hall aloitti ammattimaisen muusikon uran 15-vuotiaana esiintyen useiden blues-bändien kanssa. Keith oli Isossa Britanniassa huippusuositun Pickettywitch pop-bändin perustajajäsen ja liittyi myös Gerry and The Pacemakers-bändiin, joka oli yksi 60-luvun kuuluisimpia bändejä. Vuonna 1978 Keith palasi jazz juurilleen ja liittyi Terry Lightfoot Bandiin. Ennen Suomeen muuttoaan 1990 Keith esiintyi useissa musiikki projekteissa, mm. monissa Lontoon West-End teattereissa ja Lontoon Jazz Big Bandin konserteissa. Hän esiintyi myös lukuisien englantilaisten, eurooppalaisten ja amerikkalaisten jazzmuusikoiden kanssa. Keith on pitkän ja monipuolisen uransa aikana esiintynyt ympäri maailmaa sekä intiimeillä jazzklubeilla että kuuluisilla esiintymislavoilla kuten Madison Square Garden ja Wembley Areena. Suomessa Keith on esiintynyt useimpien suomalaisten huippumuusikoiden kanssa. Hän on Antti Sarpila Swing Bandin pitkäaikaisin jäsen ja tuttu muusikko Baltic Jazzin yleisölle.

Pianossa kuulemme Grammy-palkinnon voittanutta Marian Petrescua. Petrescu esiintyy Antti Sarpila Swing Bandin lisäksi myös oman trionsa kanssa lauantain puisto- ja iltakonserteissa, sekä soittaa soolona perjantaina kirjastossa ja sunnuntaina jazzjumalanpalveluksessa. Lue lisää Petrescusta tässä.