6.-8.7.2018
Festivalprogram

Mera om Baltic Jazz festivalen

Om historien

År 2017 är det redan den 30:e gången som festivalen arrangeras!

Dalsbruksborna Magi och Kaj Kulla grundade festivalen år 1987. Under årens lopp har Baltic Jazz växt men samtidigt lyckats bevara den ursprungliga varma och rosade stämning. Baltic Jazz innehåller magi!

Den klassiska, glada jazzen har varit festivalens bärande del helt från början, och det vill vi respektera även under 30-års jubileumet!

Verksamhet

Baltic Jazz verksamhet grundar sig på frivilligarbete. Festivalen arrangeras av Intresseförening för Jazzmusik i Dalsbruk r.f. , vars kärna består av en konstnärlig ledare, en verksamhetsledare och dryga 10 gruppledare. Föreningen har en mycket aktiv styrelse, och planerandet för följande sommar kör igång genast efter att den föregående festivalens sista toner svävar iväg med vågorna.

Före och under festivalen finns omkring 150 frivilligarbetare, som ordnar bänkar till läktarna, gör avancerat kansliarbete, säljer biljetter, guidar eller transporterar musiker och fungerar som ordningsmän. De flesta frivilliga kommer från den egna orten, men entusiastiska jazzvänner till Baltic Jazz-familjen kommer även från andra håll i Finland och utlandet. Med hänsyn på hela festivalens tekniska och konstnärliga arbete litar vi dock stenhårt på professionella inom området.

Baltic Jazz princip är ”behåll pengarna på ön”. På grund av detta finner vi samarbetspartnerna så långt som möjligt från Kimitoön. Samarbetet med kommunen, företagarna och tredje sektorn har fungerat utmärkt redan i många år.

Övrig service

Dalsbruk bjuder festivalpubliken en mångsidig service: butiker, mat- och dryckesservering, en bankautomat, Jazzgatans marknad, WC mm. Bruksmuseet i synnerhet är värt ett besök.

I Baltic Jazz infokiosk, som finns på festivalområdet, får man svar på de flesta tänkbara, och ibland otänkbara, frågor som dyker upp under festivalen. Inträdesbiljetter köpes endast till konserterna, på det egentliga festivalområdet kan man njuta av stämningen alldeles gratis!

Röda Korsets första hjälp-personal dejourerar på området, de kan vara på plats på några minuter vid behov.

Största delen av hotell och pensionat på orten och dess närområden fylls upp till bristpunktet under festivalen, men i publikenkäten 2007 fick det tillfälliga campingområdet ett stenkast ifrån själva festivalområdet mycket beröm.

Vi önskar er välkomna att ta del av Baltic Jazz festivalens mångsidiga program och upplevelser i skön havsmiljö!

I samarbete med